• Úvod
  • Rozcestník
  • Novinky
  • Odkazy
  • O projektu
  • Kontakty
  • Používání cookies
  • Telefon
  • Email
  • Festival vzdělávání a práce Posviť si na budoucnost proběhl letos celý on-line.

    Připojili jste se? Že ne? Nevadí! Výhoda on-line světa je, že ledacos se dá zkouknout i zpětně za záznamu. Takže aspoň část programu můžete dohnat klidně v průběhu prosince či ledna :-) P.S. a se chystá pokračování...již brzy!

    Ano, je to tak, z "Posviť si" se letošní školní rok stane seriál o více dílech, většina vystavovatelů totiž projevila zájem tento živý den zopakovat. Takže se těšte,.bližsí info dostanete začátkem roku 2021 od svých škol..

    V mezidobí můžete stále využívat materiály na webu festivalu:

    Na webu Posviť si jsou stále jk dispozici profily středních škol a jejich videa i kontakty na kariérové poradce, jejichž služby můžete využít kdykoli. Stále můžete také využívat festivalovou kartu a další materiály a užitečné odkazy.

    Ale ještě krátké ohlédnutí za první dějstvím letošního ročníku:

    V pátek 13.listopadu probíhal den s Posviť si - festivalem vzdělávání a práce, který se v uplynulých letech konal v prostorách DEPO 2015, nicméně letos se kvůli epidemii koronaviru musel přesunout do on-line prostředí. I tak to ale byl zážitek! Celodenní pestrý program byl moderovaný členy Studentského parlamentu Plzeňského kraje a byl rozdělený na dopolední a odpolední část.

    V průběhu celého dne zároveň mohli zájemci využívat možnosti on-line kariérového poradenství, které poskytovali zaměstnanci Info Kariéry a plzeňského Úřadu práce.

    Dopolední program festivalu byl zahájen videotutoriálem, ve kterém moderátoři účastníkům vysvětlili, kde na stránkách festivalu najdou vystavující střední školy, jak mohou kontaktovat kariérové poradce, jak se dá využít festivalová karta či další dostupné materiály. 
    Po celé dopoledne zároveň probíhaly online schůzky s jednotlivými vystavujícími středními školami ze všech koutů Plzeňského kraje. Dotazy účastníků se nikterak nelišily od obvyklých dotazů při prezenční formě festivalu – týkaly se oborové nabídky škol, uplatnění absolventů po škole, možností praxí a odborného výcviku ve firmách či možnosti ubytování. Řadu návštěvníků také zajímala možnost navštívit školu osobně a probíhalo také domlouvání dalších schůzek a kontaktů (online/telefonicky/mailem).

    Odpoledne pak probíhalo moderované živé vysílání, v němž byly prezentovány příspěvky, které se na tematiku kariérového poradenství podívaly z různých perspektiv. Na programu byly tyto příspěvky:

    Záznam celého odpoledního vysílání je k dispozici na Youtube kanálu Posviť si na budoucnost nebo přímo na webu festivalu.

    Datum: 01.12.2020 11:12:11