• Úvod
  • Rozcestník
  • Novinky
  • Odkazy
  • O projektu
  • Kontakty
  • Používání cookies
  • Telefon
  • Email
  • Aktuality a zajímavosti

    Příprava na letošní přijímačky v plném proudu. Jak se nachystat co nejlépe?

    Běž na to strategicky! Přinášíme ti rady a tipy, jak se na tvůj den D co nejlépe připravit.
    Více

    Nové přijímačky 2024: vše, co potřebuješ vědět

    Digitální přihlášky, 3 možnosti volby, nutnost stanovit si pořadí a nový informační systém. Vše nasvědčuje tomu, že přijímačky na SŠ budou příští rok jiné. Na co se připravit?
    Více

    Přijímačky na SŠ 2024 budou jiné. Jak budou asi vypadat?

    Přijímačky na SŠ čekají v roce 2024 revoluční změny. Ty jsou prozatím ještě ve formě návrhu, ale už teď se konkrétně ví, co a jak zřejmě bude vypadat. Projdi si spolu s námi zásadní změny.
    Více

    "Co když mi to neklapne?" aneb jak dál, když skončím pod čarou?

    !AKTUALIZACE! Odkaz na aktuálně volná místa na SŠ! Výsledky letošních přijímaček budou sice až na konci dubna, ale neodbytné "co když..." se do tvojí hlavy možná vkrádá už teď. Co dělat, když ti tvoje vysněná škola nakonec neklapne?
    Více

    Máme zaktualizováno! Nabízíme nový přehled oborů SŠ a VOŠ pro školní rok 2023/2024

    Od dnešního dne jsou vám v našich vyhledávačích oborů na SŠ a VOŠ v Plzeňském kraji k dipozici nejaktuálnější informace pro nadcházející přijímací řízení. Přejeme šťastnou ruku uchazečům!
    Více

    Brožura Čím budu? s přehledem oborů je na světě! A my podle ní intenzivně aktualizujeme naše data.

    Již nyní vám nabízíme ke stažení novou brožuru Čim budu s aktuálním přehledem oborů SŠ pro školní rok 2023/24. Podle těchto informací do týdne zaktualizujeme naše data na STUDUJ. K dispozici je také soupis termínů dnů otevřených dveří!
    Více

    Konec prázdnin = správný čas naplánovat si nadcházející školní rok!

    Jak bude vypadat organizace školního roku 2022/2023? Přinášíme vám přehled důležitých termínů - hlavně těch prázdninových, které nás čekají v nadcházejícím školním roce.
    Více

    Přijímačky na střední nevyšly? Nevěšte hlavu, existují další řešení!

    Nevzali vás na střední? Inu, neúspěchy patří k životu...Nic ale nemusí být ztraceno. Zkuste se odvolat! Jak? A co dělat když ani odvolání nevyjde?
    Více

    Už jen 14 dní na podání přihlášek na SŠ! Jak se správně rozhodnout? Přinášíme informace a tipy.

    Do 1. března je třeba podat přihlášky na SŠ. Rozhodnutí se blíží. Zkuste naše nové aplikace a zjistěte si nejen podrobné informace o škole či oboru (včetně uplatnění v praxi), ale také vaše šance na přijetí. Podrobnosti včetně odkazů najedete v článku.
    Více

    Brožura "Čím budu?" je na světě!

    V "Čím budu?" najdete přehled všech oborů středních škol v Plzeňském kraji pro příští školní rok. Tak vybírejte a přemýšlejte, kam poputuje vaše přihláška!
    Více

    K letošním přijímačkám jen s negativním testem!

    Ministerstvo zdravotnictví vydalo opatření týkající se podmínek testování u přijímacích zkoušek. Osobní přítomnost na přijímačkách bude umožněna pouze uchazečům bez příznaků COVID-19 a s negativním testem, který nebude starší než 7 dní. Opatření nabývá platnosti 26. dubna 2021.
    Více

    Maturity 2021 aktuálně. Nakonec je všechno ještě trochu jinak...

    AKTUALIZOVÁNO! Upravili jsme článek k maturitám po dnešní tiskové konferenci ministra školství.Jak to letos tedy nakonec bude?
    Více

    Přijímačky na SŠ. Vše, co potřebujete vědět.

    Najděte si rychle potřebné informace k termínům i požadavkům pro letošní přijímačky a inspirujte se, jak se dobře připravit. A jako bonus jeden tip na vtipná a praktická youtube videa :-)
    Více

    Termíny pro podání přihlášek se blíží. Jak se rychle dostat k potřebným informacím?

    Budou mít den otevřených dveří? Otevírají mnou vybraný obor? Jaké mají podmínky přijímaček? A jak budou přijímačky probíhat? Spousta otázek v době distančního rozhodování...Máme pro vás pár tipů, jak si to usnadnit.
    Více

    Festival vzdělávání a práce Posviť si na budoucnost proběhl letos celý on-line.

    Připojili jste se? Že ne? Nevadí! Výhoda on-line světa je, že ledacos se dá zkouknout i zpětně za záznamu. Takže aspoň část programu můžete dohnat klidně v průběhu prosince či ledna :-) P.S. a se chystá pokračování...již brzy!
    Více

    Zaktualizováno!.Na webu najdete nejnovější informace o SŠ a VOŠ oborech pro příští školní rok.

    Právě jsme dokončili aktualizaci informací z nedávno vydané příručky Čím budu, kterou každoročně vydává Informační a poradenské středisko pro volbu povolání při Úřadu práce v Plzni
    Více

    "Čím Budu?" opět po roce

    Praktická brožura Úřadu práce je tu i letos pro vás. V "Čím budu?" najdete přehled všech oborů středních škol v Plzeňském kraji pro příští školní rok.
    Více

    Prázdniny pomalu končí. Jak bude vypadat organizace nadcházejícího školního roku?

    Přinášíme vám přehled důležitých termínů - hlavně těch prázdninových, které nás čekají v nadcházejícím školním roce. Samozřejmě vše za předpokladu, že nám koronavirus dovolí , abychom své školy normálně navštěvovali a vše běželo podle plánu...
    Více

    Vyhledávač oborů VŠ má loňské informace. Zaktualizujeme ho, jakmile to bude možné.

    U oborů VŠ aktuálně dochází (ne naší vinou) k přečíslovávání oborů. Kvůli tomu budeme muset zaktualizovat náš datový model. Prosíme o trpělivost.
    Více

    Přihlášky a přijímačky na SŠ: Co tě čeká a jak se připravit?

    Ano, bude to nové a jiné! A je dobré se na to připravit a mít dost informací předem! Jak to všechno co nejlíp zvládnout? Přinášíme ti informace a tipy k přihláškám i přijímačkám.
    Více

    Máme pro vás zaktualizovanou databázi škol a oborů!

    Nové obory či navýšené kapacity stávajících oborů. Projděte si, jaké máte pro příští školní rok možnosti studia na SŠ a VOŠ v regionu. Nabízíme nové informace o školách a oborech dle aktuální brožury Čím budu.
    Více

    Naplánuj si spolu s námi prázdniny ve školním roce 2023/2024

    Školní rok právě začal a ty už pokukuješ, kdy budou další prázdniny? Pojď si spolu s námi naplánovat důležité termíny pro právě začínající školní rok!
    Více

    Jak se co nejlépe nachystat na přijímačky? Zkuste naše tipy!

    Přijímačky na SŠ se nezadržitelně blíží. Ještě ale nějaký čas zbývá. Jak se co nejlépe připravit na svůj den D? Přinášíme pár tipů:-)
    Více

    Rozbíhají se dny otevřených dveří na SŠ. Nepropásněte termín u svých favoritů!

    Rozhodujete se, kam dál po základce? Potřebujete více informací o škole, kam se hlásíte? Navštivte den otevřených dveří na škole, o které uvažujete. Můžete si tak udělat jasnější obrázek, co vás tam čeká. Nebo chcete zkusit i jiné akce? Inspirujte se!
    Více

    Zvládat krize s nadhledem? Jde to! Pěstujte svoji psychikou odolnost!

    Neúspěchy či náročná období se čas od času objeví v životě každého. Dobrou zprávou však je, že schopnost vyrovnat se s těmito náročnými situacemi můžeme sami natrénovat. Co znamená psychická odolnost a jak jí zlepšovat?
    Více

    Pozor! Letní soutěž pro mladé inovátory!

    Jsi inovátor a baví tě vymýšlet nové projekty? Přihlas se do soutěže a natoč video! Nabízíme zajímavou příležitost, jak získat podporu na vlastní projekt nebo osobní rozvoj. Podrobnosti přinášíme v článku.
    Více

    Pomoc ukrajinským žákům a studentům: zvláštní zákon, delší termíny i speciální příručka

    Válka na Ukrajině vyhnala mnoho lidí z domovů, mezi nimi je i početná skupina žáků a studentů. Ti nyní v ČR budou moci na základě zvláštního zákona podávat přihlášky na SŠ v pozdějším termínu - u maturitních oborů do 5.4. u nematuritních do 8.4. Návrh zákona ještě musí schválit parlament. Jaké další vstřícné kroky se vůči ukrajinským studentům chystají?
    Více

    Hurá, máme zaktualizováno! Databáze oborů jsou připraveny a nově nabízejí i podrobnější informace!

    Od této chvíle máte na webu k dispozici aktuální informace o nabízených oborech na SŠ i VOŠ v regionu pro příští školní rok. A pozor! Nově jsou u každé školy uvedeny i podrobnější informace, které v minulých letech chyběly!
    Více

    Konec prázdnin je tu. Naplánujte si s námi nadcházející školní rok 2021/2022.

    Přinášíme přehled důležitých termínů, které nás čekají v nadcházejícím školním roce. Plány samozřejmě klapnou jen za předpokladu, že koronavirus už nebude příliš vystrkovat růžky a školy se opět nezavřou. Držme si palce!
    Více

    Přijímačky: jak se na ně nachystat?

    Tvůj přijímačkový den se blíží, Co můžeš teď ještě udělat, aby tvůj den D byl úspěšný? Přinášíme pár rad a tipů.
    Více

    Jak v lockdownu nezcvoknout?

    Současná doba? Uff! Je to fakt náročný pro všechny! Nikam se nesmí, škola jen přes počítač, všechno zavřený...Jak se z toho nezbláznit? Zkuste naše lockdownové desatero! Je tam spousta inspirace, jak si teď zachovat duševní zdraví.
    Více

    Posviť si na budoucnost bude mít pokračování. Již v pátek 12.2.2021

    Máme dobrou zprávu pro nerozhodnuté i všechny ostatní :-) Termín druhého on-line festivalu Posviť si je na světě. Připojte se v pátek 12.2. dopoledne a získejte potřebné informace přímo od zdroje!
    Více

    MŠMT vydalo důležité informace, jak budou letos probíhat přijímací a maturitní zkoušky

    Současná situace ohledně pandemie ovlivní i průběh přijímacích a maturitních zkoušek v letošním školním roce. Ministerstvo školství dnes vydalo základní pokyny a informace.
    Více

    Rozebíhají se ON-LINE dny otevřených dveří. Sledujte stránky svých favorizovaných SŠ!

    Některé střední školy v Plzeňském kraji vycházejí vstříc uchazečům a plánují uskutečnit své dny otevřených dveří (DOD) v on-line podobě. Sledujte web i sociální sítě, nabídky on-line DOD rostou jak houby po dešti!
    Více

    Opět zavřeno! Ale co moje volba střední školy?

    Výuka z domova. A dveře středních škol, které letos na podzim dost možná zůstanou zavřené. Doslova i obrazně. Jak se v této podivné distanční době rozhodovat o další studijní cestě? Přinášíme vám pár praktických tipů...
    Více

    Pozor změna! Festival "Posviť si" se letos nakonec uskuteční ON-LINE!

    Tradiční podzimní festival práce a vzdělávání Posviť si na budoucnost letos nenajdete v areálu DEPO2015, ani na SOUE, jak bylo původně avizováno. Vzhledem k vývoji situace kolem Covid-19 se organizátoři nakonec rozhodli přesunout akci do virtuálního světa.
    Více

    Korona rozcestník: informace, rady a tipy pro žáky, studenty a jejich rodiče

    Přinášíme vám praktický rozcestník zajímavých odkazů, abyste dokázali koronavirovou situaci zvládnout s nadhledem, přečkali jste současný chaotický svět bez šrámů na těle i na duši a třeba se i něco nového dozvěděli :-)
    Více

    STUDUJ v novém kabátě.

    Ještě vše ladíme, ale již brzy vám bude náš web opět plně k dispozici
    Více